Followers

Saturday, March 26, 2011

dinner retro disco


Malam yang indah penuh dengan kilauan lampu disco...erm malam itu semua orang berpakaian cantik...seksi gitu..maklumlah dinner ni hanya khas budak perempuan untuk blog A3- ct khadijah...ramai orang kelihatan sangat gembira kerana first time dinner tema retro..begitu juga aku....yang xpernah pergi dinner seperti itu..

Bagi ku, semua ini tidak laa membahagiakan hatiku..ianya hanya syarat untuk aku sertai..baju ku juga pada malam itu xlah seksi..tapi aku tidak selesa dengan berpakaian begitu..huhuhuhu nak buat macam ner terpaksa laa...ingatkan tiada orang lelaki, tapi ada jugak yang sesat..huhuhu siapa lagi lau bukan jemputan khas untuk buat persembahan..aku hanya melihat dengan hati yang kosong...sedih juga melihat ramai yang menari dengan penuh godaan...dan lelaki itu melihat dengan penuh keasyikan...isk3 dasyat sekali..mana pergi malu seorang kaum hawa???

Aku bukan laa seorang yang nak tunjuk baik..tapi bila berkaitan dengan lelaki sahaja aku jadi malu dengan sikap kaum hawa zaman kini..tanpa sedar,kita semakin dekat dengan kiamat...tapi masih ramai yang masih terleka dengan keseronokan dunia....semakin ramai terjerumus ke lembah maksiat...makin ramai berzina...dan seterusnya makin ramai yang buang anak seperti buang sampah!!!aku pelik, semua kes orang melayu yang beragama ISLAM!!diorang xde agama kah???persoalan demi persoalan yang muncul dalam benak ku...

Ternyata ramai umat islam yang lahir sebagai islam tapi tak paham agama sendiri..berapa orangkah yang betul-betul memahami apa itu islam???hanya pada nama bukan pada kefahaman hati yang betul-betul hakiki...isk3 dunia akhir zaman yang penuh dengan kemungkaran...semakin aku berfikir tentang itu semakin sedih di hati ini...

Aku join dinner ini hanya laa syarat untuk memenuhi majlis perpisahan blokku..ikotkan hati mau lari..tapi apakan daya ianya hanya tingga sejarah bagi ku..semoga ia menjadi pengajaran kepada kawan-kawan ku agar tidak mudah terpengaruh dengan semua ini...mudah-mudahan ia mengambil ikhtibar buat kita semua...
insyaALLAH.............

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget
"... Barangsiapa yang berpegang teguh kepada (agama) Allah maka sesungguhnya ia telah diberi petunjuk kepada jalan yang lurus." (Ali Imran [3]: 101)

Popular Posts

MY FAMILY

MY FAMILY

KUMPULAN KOIR SEKOLAH SMTWT

KUMPULAN KOIR SEKOLAH SMTWT

masjid kristal

masjid kristal