Followers

Saturday, January 7, 2012

Daki Gunung Lambak-KLUANG

fist of all, aku nak ucapkan terima kasih at my frenz Fazilah md sukri coz temankan aku balik kluang untuk ambil kereta...huhuhuh sempat lari sekejap dari stress jawab final exam...ada 1 paper lagi..hehehe

Tasik Putih^_^

Nak jadikan cerita, aku bermalam di rumah kak biha. Arep bawak aku n my frenz jalan2 kluang.petang tu arep bawak kiteorang pergi Tasik Putih.. kiteorang main2 at taman permainan kat situ..huhuhu macam budak2 plak..^_^


pagi keesokkan nya arep ajak kiteorang daki gunung..huhuhu first time aku daki gunung yang begitu mencabar..^_^
ni laa arep..^_^
keletihan daki gunung ni...huhuhuh rehat seketika..^_^
tempat yang paling mencabar time mendaki Gunung ni..^_^
nasib baik ada pokok..sempat aku peluk..hehehehhe hilang rasa stress!

akhirnya kami sampai ke puncak Gunung Lambak..huuhuhu best giler laaa...^_^ yang sebelah arep tu nama adik ilah..huhuhu cute kan?dia macam adik aq jerk..huhu kepuasan yang tak terkata apabila sampai ke puncak..hehehe ni cara yang paling berkesan lau nak hilangkan stress.. apa-apa pun thanks to arep coz sudi jadi pemandu pelancong.heheh itu saja perkongsian aq pada kali ni...bye2^_^





Monday, January 2, 2012

final exam semester 1

Alhamdulillah segala puji bagi ALLAH, tuhan seluruh Alam...aku bersyukur sangat masih diberi peluang untuk hidup...dan aku juga berpeluang habiskan 1sem di UTEM ini...tidak aku sangka pengalaman di UTEM ini banyak mengajar aku erti hidup yang sebenar..

Cakap pasal exam..huhuhuh macam tak percaya esok dah start exam..final sem 1..tapi masih sempat lagi blogger..hehehe nak buat macam ner, banyak benda aku nak kongsikan. persediaan exam??heheh boleh laaa...1week stdy week...macam terkurung duk dalam bilik ni...tapi perkurungan aku berakhir pada esok hari..iaitu peperangan yang besar jugak laa..Hak3

Esok exam maths..subjek yang boleh tahan laa jugak..interesting laaaa kalau korang minat..heheh sebut jerk pasal kira duit mesti korang yang mata duitan minat..hak3 termasuk laaa aku..hehehehe bukan mata duitan tapi suka cara manage duit..huhuhuh... cuba laa korang belajar n masuk kan situasi di dalam dunia realiti..mesti korang akan terbuka minda...itu laa sebab aku minat berkaitan dengan bisnes..

Bertuah jugak laa kiranya aku ni coz berpeluang sambung dengan career yang aku minat iaitu menjadi usahawan...huhuhuhu macam2 yang kita akan pelajari tau...cakap pasal ni memang banyak celotehnya sampai esok pon xhabis...huhuhu

Akhir kata, aku harap aku dapat jawab exam esok dengan hati dan minda yang terbuka.peperangan akan bermula, harapan aku dapat memang di medan perang ini... InsyaALLAH..^_^

"Ya ALLAH, permudahkanlah aku menjawab soalan peperiksaan esok,berilah aku kefahaman kepada soalan tersebut agar aku tidak terpesong dari skema jawapan"...^_^ AMin... INSYAALLAH..

Sunday, January 1, 2012

impian ku 2012

firstly aku harap sangat tahun baru ini aku boleh buat yang lebih baik dari tahun sebelumnya...permulaan yang amat aku nantikan..dengan ada nya peluang ini, akan aku bukti kan yang pelaburan masa n wang ringgit akan mendapat pulangan yang lebih lumayan..aku mahukan lebih banyak pengalaman dan asam garam hidupku di usia yang masih remaja.aku tak mahu menjadi orang yang tak berguna tanpa buat apa-apa.

Permulaan aku dalam program ****** ini banyak membantu aku. banyak benda baru yang aku pelajari termasuk makna hidup di dunia ini.. sejak aku masuk program ini, aku makin bersemangat untuk teruskan perjuangan hidup walaupun tanpa parent. ia mengajar aku makin cepat memahami dunia luar iaitu dunia perlakuan masyarakat masa kini...

Perjuangan aku masih panjang dan aku perlu perjuangkan untuk teruskan matlamat yang aku cita-cita dulu..pengalaman di utem pada semester 1 ini banyak memberi aku pengajaran dan teknik belajar dengan betul..bila join plak program ini, aku jadi makin pandai menguruskan masa dengan penuh bermanfaat dan sedar betapa berharganya masa yang ada...

Impian aku tahun ini untuk menjadi orang yang pandai nak manage time n ofcoz money...pembelanjaan aku harus teratur supaya dengan duit yang ada boleh digunakan dengan sepenuhnya, yang paling penting tidak menyusahkan abangku...aku mahu pendapatan dan pengalaman ini akan memanfaat untuk satu jangka sama yang panjang..dan ia berguna sampai bila-bila..

Mungkin kita tidak sedar bahawa masa makin berlalu, aku dah hampir masuk umur 20 tahun...dengan usia yang seawal ini akan aku buktikan yang aku mampu sara diri dan berdikari... INSYAALLAH.. mudah-mudahan ALLAH SWT merahmati apa yang aku lakukan sekarang...senyum sokmo^_^

ju!!kau boleh capai impian kau!!!
There was an error in this gadget
"... Barangsiapa yang berpegang teguh kepada (agama) Allah maka sesungguhnya ia telah diberi petunjuk kepada jalan yang lurus." (Ali Imran [3]: 101)

Popular Posts

MY FAMILY

MY FAMILY

KUMPULAN KOIR SEKOLAH SMTWT

KUMPULAN KOIR SEKOLAH SMTWT

masjid kristal

masjid kristal